MFR-vaccination

Sundhedsstyrelsen lancerer informationsindsats om MFRvaccination

Formålet med indsatsen er at informere småbørnsforældre om børnevaccinationsprogrammet med henblik på at få forhøjet vaccinationsdækningen af bl.a. MFR. Dækningsgraden på MFR har gennem en årrække været for lav. Der er særligt problemer i forhold til 4-års vaccinationen, der beskytter mod mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Alle landets børnehaver har modtaget 2 gratis eksemplarer af børnebogen ”En syg historie”. Bogen sætter med humor og indlevelse fokus på, hvorfor det er så vigtigt at blive vaccineret mod børnesygdomme som mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Nedenfor finder du bogen "En syg historie" og folderen til forældre i pdf-format.


En syg historieEn syg historie - forældrefolder
  

Børnevaccinationsprogrammet er et af vores vigtigste forebyggelsesprogrammer. Hvis vaccinationsdækningen ikke er høj nok, kan vi få sygdomsudbrud i Danmark for de sygdomme, der vaccineres imod - eller børn og unge kan smittes ved udlandsrejse. Aktuelt ser vi store udbrud af mæslinger i Europa, bl.a. Frankrig har været ramt med mange tusind tilfælde. Også i Danmark havde vi et udbrud af mæslinger fra januar – august 2011 med 83 registrerede tilfælde blandt børn og unge voksne, hvor halvdelen var så syge, at de blev indlagt.

Sundhedsstyrelsen gennemfører informationsindsatsen i uge 17 i forbindelse med WHO’s European Immunization Week 21. april – 27 april 2012. Fra slutningen af uge 17 vil det være muligt, at se vaccinationsdækningen på kommuneniveau på www.ssi.dk/data

Yderligere information kan ses på www.boernevaccination.dk

Forældremøde den 18. september 2013.

I vuggestuen var årets tema børnevaccinationer. Helene Præstholm (Aske og Ludvigs mor) der arbejder som praktiserende læge i Ullerslev holdt et meget informativt diasoplæg om emnet. Du kan se diasbillederne her:http://www.valhalla-nyborg.dk/upload_dir/pics/front/Vacciner%2C-oplaeg-af-Helene-Praestholm.pptx